BUCUREŞTENII ÎMPART ORAŞUL CU PESTE 65.000 DE MAIDANEZI.

Într-o oră, doi oameni sunt muşcaţi de câini.

joi, 6 septembrie 2012

Manifest ANTI MAIDANEZ - STIMATI CONCETATENI MUSCATI/ TERORIZATI/ SATUI DE MAIDANEZI,

STIMATI CONCETATENI MUSCATI/ TERORIZATI/ SATUI DE MAIDANEZI,

Intrucat „lumea nu va fi distrusa de cei putini care fac raul, ci de cei multi care se uita la ei, fara sa faca nimic”, va invitam sa luati atitudine in problema maidanezilor refuzand in a va mai lasa intoxicati de sloganuri gen:
Cainele - prietenul omului” -> Maidanezii scapati de sub control, salbaticiti, care omora, musca, mutileaza fizic, lasand oamenilor totodata sechele sufletesti si fobii pe viata nu ne sunt prieteni. Prietenii nostri, intr-adevar, sunt toti ceilalti caini: de companie, politisti, utilitari, de paza, etc.
• “Respectul pentru viata” -> Sa tii un caine in viata trebuie sa sacrifici mii de animale pentru a le da hrana la caine. Toate animalele sacrificate sunt vieti curmate. Un caine mai putin = mii de vieti salvate.
Cainii castrati devin blanzi” -> Nu sunt castrati la colti: dovada zecile de mii de oameni atacati.
Caini comunitari” -> Sunt cainii catorva persoane care ii hranesc, nu mai multe decat 2-3 din fiecare bloc, persoane care NU reprezinta comunitatea. Persoane care cred ca daca au tupeu si gurile mari au si dreptate si care, de atatia ani de zile isi permit practic sa creasca caini pe spatiul public, caini pentru faptele carora NU raspund.

Pentru ca LATRA, nopti si zile la rand fiind obligati sa suportam vacarmul, ESTE INCALCAT ART. 24 DIN DREPTURILE OMULUI (DREPTUL LA ODIHNA SI RECREATIE).
Pentru ca MUSCA (pana la 20.000 de oameni muscati anual in toata tara) si pentru ca OMOARA (zeci de cazuri mediatízate), ESTE INCALCAT ART. 3 DIN DREPTURILE OMULUI (DREPTUL LA VIATA, LIBERTATE SI SECURITATE PERSONALA). Muscaturile care i-au curmat viata japonezului au fost de gamba. Nu majoritatea am fost muscati de gambe? Implicit faptul ca am supravietuit muscaturilor se datoreaza practic norocului ca nu ne-au fost sectionate vase principale de alimentare cu sange a picioarelor, practic toti oamenii muscati am fost la milimetri de moarte!

Pentru ca POLUEAZA MEDIUL SI NE IMBOLNAVESC (poluare fonica, poluarea solului si a vegetatiei cu dejectii canine, poluare atmosferica - surse suplimentare de dioxid de carbon intr-un oras cu si asa atat de putin oxigen; poluare biologica: excrementele se usuca, se transforma in praf si sunt imprastiate de vant in aer absolut peste tot contaminandu-ne atat prin atingere, cat si prin inhalare cu: leptospiroza, hidatidoza, toxocare canis) si pentru ca imprastie purici si capuse prin care ne sunt transmise printre cele mai grave boli, ESTE INCALCAT DREPTUL LA UN MEDIU SANATOS.

AICI NE-A DUS ATITUDINEA RESEMNATA FATA DE SANATATEA, SIGURANTA SI VIATA NOASTRA!
In primul rand, lipsa de reactie a cetatenilor care:
1) atunci cand televiziunile ne baga pe gat persoane care militeaza pentru maidanezi pe cat de agresiv, pe atat de nefondat nu riposteaza intoxicarilor trimitand e-mailuri catre realizatorii emisiunilor respective, si
2) nu fac cereri/petitii si nu merg in audiente la autoritatile responsabile.
In al doilea rand, lipsa de reactie a autoritatilor care au rapoartele cu zecile de mii de oamenii tratati in spitale in urma muscaturilor, cu cat se cheltuie cu aceste tratamente, cu copiii infectati cu paraziti, cu oamenii omorati, cu cat se cheltuie cu cazarea cainilor in adaposturile Primariei si nu misca un deget.

TREBUIE SA CEREM NEINCETAT AUTORITATILOR SA NE RESPECTE DREPTURILE LEGITIME GARANTATE DE CONSTITUTIA ROMANIEI, DUPA CUM URMEAZA:
 • dreptul la viata si la integritate fizica si psihica (art. 22);
 • dreptul la siguranta persoanei (art. 23);
 • dreptul la asigurarea igienei si a sanatatii publice (art. 34);
 • dreptul la un mediu sanatos (art. 35);
 • dreptul la protectia copiilor si a tinerilor (art. 49)

Institutiile responsabile care TREBUIE SA NE ASIGURE ACESTE DREPTURI sunt urmatoarele:
 • Parlamentul
 • Primariile
 • Prefecturile
 • Directiile sanitar-veterinare
 • Ministerele Sanatatii si al Mediului
 • Oficiile pentru protectia consumatorilor
 • Avocatul Poporului
Cea mai grava manipulare este cea conform careia Legea 9/2008 ar interzice eutanasia. Orice jurist va poate confirma ca insasi Legea 9/2008 prevede ca “gestionarea populatiei canine fara stapan se face prin lege speciala”.

ORI DE CÂTE ORI PENTRU O ANUMITĂ MATERIE EXISTĂ O REGLEMENTARE SPECIALĂ, ACEASTA SE APLICĂ ÎN LOCUL REGLEMENTĂRII GENERALE.

Printre prevederile Legii speciale de gestiune a cainilor fara stapan (Legea nr 227/2002) enumeram: art. 4: “Cainii fara stapan vor fi capturati si transportati in adaposturile serviciilor pentru gestionarea cainilor fara stapan, unde vor fi cazati o perioada de 14 zile, cu respectarea normelor prevazute in anexele nr. 1 si 2.” si art. 7 (1)” In situatia in care, dupa expirarea termenului de cazare prevazut la art. 4, cainii nu au fost revendicati sau adoptati conform anexelor nr. 4 si 5, acestia vor fi eutanasiati.” 

O alta prevedere importanta a legii 227/2002 sanctioneaza reabandonarea animalelor adoptate pe strazi cu sume considerabile. Cainii crotaliati (cipati) sunt caini cu stapan, fiind adoptati din adaposturile primariilor de catre persoane fizice sau ONG-uri care s-au obligat prin declaratia-angajament sa nu ii abandoneze. Aplicarea amenzilor (intre 1000 si 2500 lei pentru un singur caine) ar rezolva imediat problema intrucat ONG-urile care i-au «adoptat» in mod fals ar fi obligate fie sa le plateasca, fie sa-i stranga in curti, in padocuri, etc.

Cum puteti lua atitudine:
1. Sustinand si popularizand, daca sunteti de acord, atat acest manifest pro-civilizatie cat si urmatoarea petitie on-line:
2. Nelasandu-va in continuare manipulati de armata de ong-iste, veterinari, reprezentanti ai societatilor care comercializeaza mancare si medicamente pentru caini, intr-un cuvant de toti cei care traiesc de pe urma acestor haite. De cei carora nu le pasa de noi, insa au pretentii ca noua sa ne pese de caini! De cei care pun interesele lor mai presus de viata, siguranta si sanatatea noastra, a oamenilor.
3. Inscriindu-va in audiente la institutiile statului responsabile si revendicand respectarea legii 227/2002. Orice hotarare a Primariilor, luata in interesul ONG-urilor de protectie a animalelor, din motive care noua, cetatenilor, ne scapa (de exemplu la Bucuresti, HCGMB nr 243/2009 ii absolva de plata amenzilor pe cei care abandoneaza animalele adoptate pe spatiul public) incalca aceasta lege.

LUPTATI PENTRU DREPTURILE DUMNEAVOSTRA SI ALE CELOR DRAGI! Succes!

Pe Facebook, ne gasiti deocamdata la Pro Civilizatie Secolul 21.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Întreaga responsabilitate penală și civilă pentru conținutul comentariilor aparține autorilor acestora. Comentariile nu reprezintă sub nicio formă poziția http://numaidanezi.blogspot.ro/